Csak egy pár szál sárgarépa, fehérrépa, mascarpone, petrezselyemzöld és tárkony … és kész is a finom leves! 40 perc, 6 adag
- 3 db közepes sárgarépa
- 3 db közepes fehérrépa
- 1 db közepes karalábé
- 2 ev étolaj
- 1500 ml zöldségalaplé
- 3 evőkanál mascarpone
- 100 g / igény szerint/ külön kifőzött csigatészta
- 1 csomag friss petrezselyemzöld
- 1 mk szárított tárkony
- Ízlés szerint: só és vegamix
- A felhevített olajon átfuttatjuk a megtisztított kockára vagy karikára vágott, sárgarépát, gyökeret, és a karalábét.
- Enyhén megsózzuk, meghintjük a frissen vágott petrezselyemmel – és a tárkonnyal. Felengedjük a zöldségalaplével, vegamixel ízesítjük majd a zöldségeket puhára főzzük. Majd a tűzhelyet lezárjuk.
- A mascarpone sajtot tálba tesszük, a készre főtt levesből kettő merőkanálnyit merítünk ki, a sajttal együtt csomómentesen elkeverjük.
- Vékony sugárban a zöldséges leveshez keverjük, de már nem forraljuk.
- Szükség szerint, külön edényben kifőzött csigatésztával tálalhatjuk de tészta nélkül is teljesen tökéletes!
Jó étvágyat kívánok! 😊